Grapedistrict gaat naturel. In een speciaal schap vind je sinds kort 12 heuse natuurwijnen. Wat dat precies inhoudt mag de betreffende winkelbediende u uitleggen. Kijken met welke uitleg hij of zij op de proppen komt, want er zijn geen officiële criteria waarmee een natuurwijn zich kan classificeren. Is er sulfiet gebruikt? Fabrieksgist? Wordt er gefilterd? Geklaard? Gespoten? Hout gebruikt? Hoe minder van dit alles, hoe dichter de wijn bij zijn ‘natuurlijke’ zelf blijft, wat overigens niet betekent dat hij daarom ook beter is. Wijn moet in den beginne schoon en goed zijn, anders kun je nog zoveel weglaten, lekker wordt het nooit. Jean en Anne Lignères van La Baronne zijn in ieder geval redelijk streng in de natuurleer. Zowel in de wijngaard als de wijnkelder wordt biodynamisch gewerkt. Ze gebruiken inheemse gisten en de wijn gaat ongefilterd de fles op. Wel wordt er sulfiet gebruikt. Met Les Lanes sturen zij richting braamstruiken en bermkruiden. Parkeren dan in de chocoladeschaduw en doen een dutje, met een volkomen schoon geweten.