Clos Canerrecia - De Grote Hamersma

Clos Canerrecia

2017
Geproefd op 29 november 2018

Fascinerende wijn. Niet zozeer omdat deze gemaakt is door coöperatie-spijtoptanten. Dat wijnboeren die zo’n fabrieksmatige druivenverzamelplaats de rug toekeren komt wel vaker voor. En dat is wat kleinzoon Titi Estève heeft gedaan toen hij in 2010 het familiedomein onder beheer kreeg. Veel spannender wordt het omdat hij toen ook zijn kijk op wijn maken in de praktijk ging brengen. Werken met oude druivenrassen, cuvées maken zonder sulfiet en amfora’s gebruiken. Waar doet-ie dat zoal? Op Corsica. Maar voor deze wijn gebruikt hij ook nog druiven uit de Provence. Van de vermentino om precies te zijn. Of beter gezegd: van de vermentinu, zoals deze lokaal wordt genoemd. Biologisch tot ver achter de komma natuurlijk? Nog niet officieel gecertificeerd maar er wordt aan gewerkt. Met zoals gezegd: een fascinerende wijn. Anders. Moeilijk met andere vermentino’s te vergelijken. Sowieso niet met ander wit. Wat ruiken we? Wat proeven we? Wat beleven we? Bloemenzee in room. Tijm in bladerdeeg. Perzik met foelie. Dekbed van wit dons in een iglo. Kamillethee met een bros speculaasje. Enfin, anders. Spannend. Onalledaags.

wine-score-star
Wit
- Corsica - Frankrijk
Producent: Clos Canerrecia vermentino >
13,5%
vol
Biologisch
wine-score-star
Wit
- Corsica - Frankrijk
Producent: Clos Canerrecia
vermentino >
13,5%
vol
Biologisch
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.