Casreli Chitistvala - De Grote Hamersma

Casreli

Chitistvala 2016
Geproefd op 1 december 2018

Importeur die behalve een goede neus voor bijzondere wijnen ook een goede pen heeft. Alleen van hem heb ik weleens integraal een proefnotitie overgenomen. En ook hier schittert-ie weer: ‘Tetri Chitistvala. Een vergeten Georgische druif, gereanimeerd door de vijf artsen achter Casreli Wines. De jury van de International Qvevri Wine Competition beloonde die reddingsactie met een gouden medaille. Zie daar hoe een hobby volledig uit de hand kan lopen.

De wijnen van Casreli vinden inmiddels gretig aftrek in de wijnboutiques van de Georgische hoofdstad. Daar houden ze wel van een oranje natuurwijn met een geur van vers gemalen zwarte peper, kumquats, rivella en marmelade. Met nog geen 12 procent alcohol en toch power, structuur en tannine in de afdronk. Waarin je ricola snoepjes, appeltaart, potloodslijpsel en wilde bloemen kunt herkennen. Doktersadvies: Iets gekoeld innemen bij de maaltijd.’ Waarvan akte.

Maak van die maaltijd er eentje met gerechten van Ottolenghi: orange wine is de ideale begeleider van zo’n kleur-, geur- en smaakbombardement.

wine-score-star
Wit
- Duitsland - Duitsland
Producent: Casreli kisi >rkatsiteli >tetri chitistvala >
12%
medium
Biologisch
Natuurwijn
Sterwijn
wine-score-star
Wit
- Duitsland - Duitsland
Producent: Casreli
kisi >rkatsiteli >tetri chitistvala >
12%
medium
Biologisch
Natuurwijn
Sterwijn
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.