Domaine de l’Amaurigue

2019
Geproefd op 25 juli 2019

Constant goede rosé van onze landgenoten Eugenie en Dick de Groot. En ook dochter Fleur is aan boord om de belangstelling rondom wijn en domein te stroomlijnen. De liefde voor goede rosé heeft ook tot Amour de l’Amaurigue geleid, tevens bij Gall & Gall in de schappen, een uitvoering uit de Var. Heet geen Provence, is dus wat voordeliger, maar zorgt ook voor groot plezier.

En hoe is de domeinwijn dit jaar? Wederom teerbesnaard rood fruit met een sinaasappelschilbittertje, herbes de Provence, wat meer body en wat minder geld: euro voordeliger geworden te opzichte van vorig jaar. Leidt direct tot een sterstatus.

Bekijk hier alle goed scorende wijnen van Gall & Gall
Domaine de l’Amaurigue
Rosé
Côtes de Provence - Frankrijk
Te koop bij Prijs
Gall & Gall € 10,99

Wat eten we erbij?

Tomatentaart met tapenade

Deze taart is extreem eenvoudig. Met de juiste tomaten is dit in de zomer het hoogtepunt op tafel. Bij Sardine wachten we tot de zware, dieprode coeur de boeufs uit Amalfi in het seizoen zijn en gooien er wat datterini (dadeltomaten) of kleine pruimtomaten bij om de gaten op te vullen. Wat geurige basilicum erover aan het eind is essentieel, net als wat van je beste olijfolie. Van olijven uit Nyons maak je een heerlijke tapenade, maar elke zwarte olijf volstaat....

Bekijk hier het volledige recept

Rosé
Côtes de Provence - Frankrijk
Te koop bij Prijs
Gall & Gall € 10,99