Janisson Baradon Rosé de Saignée Brut - De Grote Hamersma

Janisson Baradon

Rosé de Saignée Brut
Geproefd op 3 augustus 2019

Maxence en Cyril Janisson houden niet van herbiciden en pesticiden. Zij wensen de natuur niet te laten bloeden maar hun champagne rosé wel: saignée-uitvoering. Hun druiven persen zij uiterst secuur, bijkans druppel voor druppel. Vervolgens scheiden zij deze van de resterende most om ze daarna te vinificeren. Alleen het eerste druivensap uit de gistingskuip, sap dat door het gewicht van de trossen vrijkomt nadat de druiven in de kuip zijn gestort, wordt gebruikt.

En dan is nog geen vier tientjes voor zo’n champagne welbeschouwd toch een koopje. Helemaal als je weet dat je dan een uit zuiver rood fruit opgebouwde wijn in het glas krijgt. Gekonfijte kersen, taartbramen, amandelspijs en bros als een vers beschuitje met aardbeien. Versere dégorgement (22 februari 2018) geproefd op 17 december 2019:  dieper, koeler, peperiger, rookzweem, tannines. Met de importeur ga ik graag weer een beschuitje eten. Al is het maar omdat zij zelf op haar website schrijft: 'eet-rosé.'

wine-score-star
Rosé Mousserend
- Champagne - Frankrijk
Producent: Janisson Baradon pinot noir >
12%
droog
Sterwijn
Te koop bij Prijs
De Wijntherapeut € 42.57
wine-score-star
Rosé Mousserend
- Champagne - Frankrijk
Producent: Janisson Baradon
pinot noir >
12%
droog
Sterwijn
Te koop bij Prijs
De Wijntherapeut € 42.57
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.