Leuk om ’m grüner sylvaner te noemen, maar de naamgevende (want gebruikte) druif is toch echt dezelfde als de grüner silvaner die dan op zijn beurt weer gewoon de silvaner is. En die dan weer de sylvaner. Om het allemaal lekker overzichtelijk te houden. Bij BattenfeldSpanier zijn ze er in ieder geval niet van in de war geraakt. Waar de druif in Oostenrijk gewoonlijk tot braaf, saai oppervlakte-wit leidt, biedt ‘Beautiful Rheinhessen’ (aldus het achtertiket) een fijn be-bicepste wijn. Leopold biedt mooi en vlezig spierwerk. Tilt traytjes perziken op sap, kistjes gedroogde abrikoos en dito appels en schept nog een kruiwagen terroir vol. Leo – twee glazen verder mag ik ’m zo noemen – toont daarin wat meer kruiderij. Het oogstjaar volgens BattenfeldSpanier 'het mooiste dat zij ooit gemaakt hebben.' Een uitspraak die toch een beetje aanschurkt tegen 'Wij van WC-Eend adviseren WC-Eend.' Zelf maar even aan de tand voelen. En volmondig beamen. De zuren preciezer. De sappigheid ongebreideld. De ultieme combinatie bij een ceviche die wat meer te bieden heeft dan louter zuur. Wij van De Grote Hamersma adviseren BattenfeldSpanier.