Château Rives-Blanques Odyssée - De Grote Hamersma

Château Rives-Blanques

Odyssée 2022
Geproefd op 20 november 2023

Chardonnay-met-hout, chardonnay opgevoed op houten vaatjes, dat vind je zo ongeveer overal ter wereld. Van lukraak commercieel in elkaar geflanst, vlotte massaproductie, gelikt, patserig, opgediend met klatergoud tot bourgognes van naam en faam waar je stil van wordt.

Dit is er ook eentje, en gelukkig niet zomaar eentje. Het hout overheerst niet, de chardonnay is niet overrijp, en het geheel smaakt niet alsof het van waar dan ook ter wereld kan komen. Dit is chardonnay-met-hout met karakter. Rank en pittig, met iets licht kruidigs, een vleug appel, die zwierige zuren, alles zo apart dat je nog eens extra het achteretiket bestudeert, want je zou zweren dat hier ook wat van Limoux’s eigenste mauzacdruif inzat.

Maar nee. Die bijzondere smaak, dat karakter, dat is het terroir. Het eigene van van de herkomst. Dit is chardonnay-met-hout met het karakter van Limoux. En die bevalt ons dit jaar beter dan ooit. Niet in de laatste plaats omdat ie dit oogstjaar voor de eerste keer kan pronken met een biologische certificering.

wine-score-star
Wit
- Limoux - Frankrijk
Producent: Château Rives-Blanques chardonnay >
14%
medium
Biologisch
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Colaris € 16.75
wine-score-star
Wit
- Limoux - Frankrijk
Producent: Château Rives-Blanques
chardonnay >
14%
medium
Biologisch
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Colaris € 16.75
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.