Prats & Symington Prazo de Roriz - De Grote Hamersma

Prats & Symington

Prazo de Roriz 2018
Geproefd op 29 december 2021

Inspanning van de firma Prats & Symington. Laatstgenoemde dé naam in de Douro als het om port gaat. Staan ook bekend om hun gastvrijheid voor geïnteresseerde journalisten. Wie bij ze op bezoek gaat wordt als een koning ontvangen. Mag logeren op een van hun quinta’s in de oude kamer van former PM John Major. Opstaan met uitzicht over de schitterende rivier en wijnranken, terwijl beneden de vers beschorte Portugese hulpvrouwtjes de vliesjes van je grapefruit staan te pellen. Alles ademt die onweerstaanbare combinatie van Engelse upper class en de Portugese zon en keuken. 

Als je niet al van port hield, dan ga je er dan van houden. Al was het maar omdat je niets anders te drinken krijgt. Ze noemen port ook ‘wine’ en wijn ‘still wine’. Toch waren we ook blij dat de firma in 2000 ook met niet-versterkte wijnen aan de slag ging. En ook daar zijn ze sterk in. Korte lagering (vier tot zes maanden) op gebruikt eiken. Diep rood, met frisse kersen, zoet-zachte frambozen, bessen met een peperprikje, lichte zuren. Nergens zwaarmoedig of een fadosnik.  Het oogstjaar 2018 zorgde voor nog wat extra concentratie. Vraagt zodoende om nog geconcentreerder te drinken. De wijn verdient het. 

wine-score-star
Rood
- Douro - Portugal
Te koop bij Prijs
Wijnkring € 13.95
wine-score-star
Rood
- Douro - Portugal
Te koop bij Prijs
Wijnkring € 13.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.