Terre de l’Élu Maupiti - De Grote Hamersma

Terre de l’Élu

Maupiti 2018
Geproefd op 18 november 2021

Vorige oogstjaren nog Domaine du Clos de l'Élu. En bovendien appellation Val de Loire. Sinds kort Terre de l'Élu en Vin de France. Zo ook zijn verbluffende blanc die eerst nog keurig Anjou was. Veelal een signaal dat we te maken hebben met een eigenwijze wijnmaker die de regels van de officiële instanties niet streng genoeg vindt en/of aan zijn laars lapt. Was beide het geval. 

Is de kwaliteit alleen meer ten goede gekomen. Ook dit oogstjaar weer verrukkelijk. Cabernet franc met de onbezonnenheid van gamay en het lokaal eigengereide van grolleau noir. Kordaat doorbenend donker fruit. Door de klei stampend. Bramenbeweging. Beschaduwde kersen. Mos in een herfstbos. Gegrilde paprika en tannines van stavast. Wat sappiger en gevulder dan 2018 die we vorig jaar proefden. Klink afstandelijk, stoer en luidruchtig maar is de lieveling van de Loire Rood Beweging al moeten we de herkomst nu raden. 

wine-score-star
Rood
- Vin de France - Frankrijk
Producent: Terre de l’Élu cabernet franc >gamay >grolleau noir
12,5%
medium
Biologisch
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Farmer Wijnen € 21.99
Wijnbaas € 21.95
wine-score-star
Rood
- Vin de France - Frankrijk
Producent: Terre de l’Élu
cabernet franc >gamay >grolleau noir
12,5%
medium
Biologisch
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Farmer Wijnen € 21.99
Wijnbaas € 21.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.