Valderiz Valdehermoso ‘Joven’ - De Grote Hamersma

Valderiz

Valdehermoso 'Joven' 2018
Geproefd op 3 januari 2020

Joven, het jeugduitstapje, van Tomás Esteban die sinds 1997, het familiedomein onder zijn hoede heeft. Tomás bleek er eentje die groter durfde te groeien. Ooit begon hij met de  10 hectare van zijn vader inmiddels is er 60 bijgekomen. En geheel conform de streek liggen die verspreid over niet minder dan 35 percelen, stuk voor stuk biologisch gecertificeerd. De vergelijking dat Ribera del Duero de Bourgogne van Spanje is, wordt wel eens gemaakt. Niet vanwege de aangeplante druiven maar om de vele vaak postzegelformaatgrote wijngaardjes.

Deze joven is van fruit afkomstig van verschillende percelen rondom Roa. Nu wil die duiding nog wel eens weinig ambitieus kersensap aankondigen maar da's hier niet geval. Volle bak. Kordaat en kloek. Lekker donkere partijen. Geen tannine-angst. Een decanteer-inspanning zou zo mal nog niet zijn.  

wine-score-star
Rood
- Ribera del Duero - Spanje
Producent: Valderiz tinto fino >
14%
vol
Biologisch
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
De Bruijn Wijnkopers € 7.95
wine-score-star
Rood
- Ribera del Duero - Spanje
Producent: Valderiz
tinto fino >
14%
vol
Biologisch
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
De Bruijn Wijnkopers € 7.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.