Kurt Angerer

Grüner Veltliner 'Kies' 2018
Geproefd op 29 januari 2020

Jong geleerd, oud gedaan. Kurt Angerer viert dit jaar zijn 25-jarig jubileum als wijnmaker. Laten we een flesje opentrekken. Of beter: laten we het hem laten doen.In 1995 werd hij de wijnbaas van het wijnbedrijf in Lengenfeld (Kamptal) dat al generaties in het bezit is van de familie. Kijk naar een foto van 'm en het zou je verbazen als ie lichtvoetige wijnen maakt.

Associaties: keurslager, zwaargewicht worstelaar en - minder flatteus maar beeldend - professioneel darter. Kortom, man van een gevulde grüner. Goudrenet, marmelade, grapefruit, witlofbitters, pepersnuf, kloek sap en aangename zuren. Toch is er nog sprake van een lichtgewicht-element: slechts 12,5 procent alcohol. 

Bekijk hier alle goed scorende wijnen van Kwast Wijnkopers
Kurt Angerer
Wit
Niederösterreich - Oostenrijk
Te koop bij Prijs
Kwast Wijnkopers € 12,25

Wat eten we erbij?

Zeebaarssalade

Deze grüner bleek bull’s eye bij de citruszuren en de bittertjes van paprika en grapefruit in deze salade. Het kordate sap, de zuren van goudrenet en bittertjes als van sinaasappelmarmelade, grapefruit en witlof plus een pepersnufje na (‘pfefferl’, pepertje, is het Oostenrijkse alias van de grüner) vervolmaakten de combinatie.


Bekijk hier het volledige recept

   

Wit
Niederösterreich - Oostenrijk
Te koop bij Prijs
Kwast Wijnkopers € 12,25