Villa Giada Manè - De Grote Hamersma

Villa Giada

Manè 2018
Geproefd op 29 januari 2020

Dan kijk je eens naar zo'n etiket en dan denk je: Ach jee, chardonnay. Wat moeten ze daar nou in Piemonte mee? Zo'n regio met al die fijne, autochtone druiven heeft die toch helemaal niet nodig? En dan ook nog in combinatie met braafhans cortese. Zal al met al wel een plichtmatig nummertje worden. 

Maar ik neem alles terug. Inclusief de fles waar gelukkig pas een klein proefbeetje uit is. Nog even naproeven. Spannend, goed gemaakt wit van druiven die hebben mogen opgroeien in de heuvels tussen Alba en Asti: AA. Maar daar hebben we het nu natuurlijk niet over. Drinken gaan we. Niet erover praten in een kringgesprek met spijtoptanten. 

Manè aan het woord laten over aardsheid, truffel, abrikoos, honing, amandeltjes, rondingen, romigheid zonder vet te worden, discreet fluisterend over zachte zuren. 

wine-score-star
Wit
- Piemonte - Italië
Producent: Villa Giada chardonnay >cortese >
12,5%
medium
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Kwast Wijnkopers € 13.50
wine-score-star
Wit
- Piemonte - Italië
Producent: Villa Giada
chardonnay >cortese >
12,5%
medium
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Kwast Wijnkopers € 13.50
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.