Incanto Rubin ‘Excentric’ - De Grote Hamersma

Incanto

Rubin ‘Excentric’ 2017
Geproefd op 1 februari 2020

1944. Je zou zeggen ook in Bulgarije hadden ze toen wel wat anders aan hun hoofd. Maar in het Pleven Instituut voor Wijnbouwkunde in het noorden van het land vonden ze tijd om nebbiolo en syrah met elkaar te kruisen. Het resultaat: rubin. Officieel debuteerde de druif overigens pas in 1961.

Dat waren overigens ook nog eens tijden. De gouverneur van Georgia hield de poorten van de universiteit gesloten om te voorkomen dat zwarte studenten de colleges gingen volgen. Het laatste dat je moet willen is natuurlijk dat die slim worden. Evenzeer gezellig: de start van het Eichmann proces. En wel fijn: in Nederland mogen de laatste 23 trekhonden met pensioen.

Ook goed dat die rubin het levenslicht zag? Jawel. In Thracian Valley zorgt deze druif voor rood met flink wat gewicht. Fikse tannines, ongepoetst, diepgravend. Zwarte bessen, donkere pruimen, niet te zoete vijgen en flink wat zoet. Van eiken in dit geval. Die kennen ze in de Bulgaarse wijnbouw overigens al wat langer. 

wine-score-star
Rood
- Thracian Valley - Thracian Valley
Producent: Incanto rubin >
14,5%
vol
Te koop bij Prijs
Wijnkoperij Alex Storms € 11.95
wine-score-star
Rood
- Thracian Valley - Thracian Valley
Producent: Incanto
rubin >
14,5%
vol
Te koop bij Prijs
Wijnkoperij Alex Storms € 11.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.