Tabali Pinot Noir ‘Talinay’ - De Grote Hamersma

Tabali

Pinot Noir 'Talinay' 2017
Geproefd op 30 oktober 2021

'De wijn wordt gemaakt als een grote bourgogne. Eerst wordt een koude inweking gedaan van een week, gevolgd door een gisting op lage temperatuur, op 20-28 graden, om het fruit te benadrukken. Rijping vindt plaats op barriques van Frans eiken met de beste oorsprong, zoals Fontainebleau, Jupille en de Vogezen. Een geweldige pinot noir, overweldigend en elegant.' Aldus de aanbeveling van de importeur.

Blijft opmerkelijk dat er zo vaak gebenchmarkt wordt op 'de oorsprong.' Maar zo vaak ook heeft datgene wat we in het glas aantreffen er niets mee te maken. Geen goeie wijn dan? Dat hoor je ons niet zeggen. Een volle procentpunt alcohol minder dan de eerder beoordeelde 2015 maar dat flatteert 'm eigenlijk en maakt 'm zelfs wat lichtvoetiger. Toch ook nog steeds lush, jammy, zoete specerij, rijp fruit, aardbei, een vleugje kaneel, wat aardser ook.  Enfin, pinot noir in Limarí gedraagt zich nu eenmaal anders dan in Gevrey. 

wine-score-star
Rood
Producent: Tabali pinot noir >
12,5%
medium
Te koop bij Prijs
Wijnhandel Bas Baan € 19.95
Perfecte Wijn € 19.95
wine-score-star
Rood
Producent: Tabali
pinot noir >
12,5%
medium
Te koop bij Prijs
Wijnhandel Bas Baan € 19.95
Perfecte Wijn € 19.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.