Bellavista Alma Gran Cuvée Brut - De Grote Hamersma

Bellavista

Alma Gran Cuvée Brut
Geproefd op 13 februari 2020

Wie het plan heeft om zelf een wijndomein te beginnen moet diepe zakken hebben. Ter illustratie: in de wijnwereld doet de grap de ronde dat op de vraag: ‘Weet je hoe je met wijn een klein fortuin kunt maken’ het antwoord luidt: ‘Dan moet je met een groot fortuin beginnen.' Enfin, eigenaar van Bellavista schijnt niet te kunnen bukken van het geld.

Vittorio Moretti, rijke industrieel uit Brescia, zag in 1977 (nog ten tijde van de oude lire) mogelijkheden om mooi mousserend te maken. Geld speelde geen rol. Topwijnmaker ingehuurd: Mattia Vezzola. Inmiddels staat Bellavista bekend als een van de beste producenten van Franciacorta die er is. En Alma Gran Cuvée is hun vlaggenschip. En als dat dan toch gedoopt moet worden dan met deze eigen inbreng. Prachtige, afgewogen stijl. Perzikzacht, een groenwaasje, een honingzucht, amandel en fris-rijp. Groot, weldadig, luxe mousserend wit, dansende zuren, beschaafde bitters. 

wine-score-star
Wit Mousserend
- Franciacorta - Italië
Producent: Bellavista chardonnay >pinot bianco >pinot nero >
12,5%
droog
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Gall & Gall € 32.49
Wijnig € 30.95
Grand Cru wijnen € 30.95
Voordeelwijnen € 30.95
wine-score-star
Wit Mousserend
- Franciacorta - Italië
Producent: Bellavista
chardonnay >pinot bianco >pinot nero >
12,5%
droog
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Gall & Gall € 32.49
Wijnig € 30.95
Grand Cru wijnen € 30.95
Voordeelwijnen € 30.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.