Monasterio de Escolinas Carrasquin - De Grote Hamersma

Monasterio de Escolinas

Carrasquin 2011
Geproefd op 22 februari 2020

'Onbeduidende druif uit Asturië slechts geschikt om mee te blenden dan wel om rosé mee te maken.' Van je vrienden Jancis Robinson, Julia Harding en José Vouillamoz, schrijvers van de wijnbijbel Wine Grapes, a complete guide to 1368 vine varieties, including their origins and flavors, moet je het maar hebben. Enfin, wat hebben we hier? Pure carrasquin uit Cangas, een miniem wijngebiedje. Geen blend. Geen rosé. Bepaald niet oppervlakkig al zou je dat door de 3 J-duiding vermoeden.

Serieuze, fijne belegen, mooi afgehangen, terug leunende, zachtjes fluisterende tinto. Lispelt over gedroogd en vers rood fruit: besjes, kersen en bramen. Ook pruim en tabak en dan bedoelen we een pruimtabak. Zwarte thee, leren fauteuils en eiken lambrizeringen. Na het gefluister: stiltegebied. Even respect tonen voor een druif die zich uit de krochten heeft losgemaakt maar zijn kwaliteiten niet van de daken schreeuwt. 

wine-score-star
Rood
- Cangas - Spanje
Producent: Monasterio de Escolinas carrasquin >
13,5%
medium
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Vindmijnwijn.nl € 20.00
wine-score-star
Rood
- Cangas - Spanje
Producent: Monasterio de Escolinas
carrasquin >
13,5%
medium
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Vindmijnwijn.nl € 20.00
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.