Le Ragose - De Grote Hamersma

Le Ragose

2008
Geproefd op 27 februari 2020

Al een ambitieuze cabernet sauvignon van de firma op tafel gehad. Hier blijft Le Ragose lekker in eigen land. Amarone met al aardig wat jaren in de knip. Kunnen goeie goed hebben. Dit is er eentje. Amarone. Blockbusterwijn voor fijnproevers. Connaisseurs die houden van een potje matten. Laat geoogste druiven worden tot eind maart op matten te drogen gelegd. Uiteindelijk kan er een wijn van worden gemaakt met meer concentratie, kracht en - oppassen voor open vuur- alcohol. Dit jaar 16 procent. Kortom, een Italiaanse druivenkrachtcentrale gestookt op een verrukkelijke biomassa van corvina, corvinone en rondinella. 

Veel geur en smaak. Vaak moet je ze naar binnen lepelen. Maar dat is hier niet het geval. Denk toch aan zoete kersen, melkchocola, nootjes, likeur, krenten, gefruite paddenstoelen, een tabakszweem, vijgen en rozijnen. Plus verbazingwekkende lichtvoetige zuren die ’m tot een fijnbesnaarde verschijning maken. Amarone met een hoge doordrinkfactor. Kom je niet vaak tegen. 

wine-score-star
Rood
- Amarone della Valpolicella Classico - Italië
Producent: Le Ragose corvina >corvinone >rondinella >
16%
vol
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Vindmijnwijn.nl € 49.95
wine-score-star
Rood
- Amarone della Valpolicella Classico - Italië
Producent: Le Ragose
corvina >corvinone >rondinella >
16%
vol
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Vindmijnwijn.nl € 49.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.