Independente Cuvée Brut Nature - De Grote Hamersma

Independente

Cuvée Brut Nature
Geproefd op 28 februari 2020

Uit Beira Atlântico, een zelfs voor de Portugezen nog vrij onbekende wijnregio aan de Atlantische kust, gelegen tussen Dão en de Spaanse grens. De druiven die Casa de 1927, de producent van deze espumante heeft gebruikt, zal ze bekender voorkomen: dat zijn de autochtone rassen bical en arinto.

Dat klinkt inderdaad als een clownsduo dat optreedt op kinderfeestjes. Krijg ik altijd een beetje een nare smaak van in de mond. Niet zozeer omdat ik die kerels niet vertrouw met de kleintjes. Maar een beetje vanwege hun outfit. Zoals ik dat ook heb bij mascottes op voetbalvelden. Volwassen mannen die in een eekhoornpak, leeuwenkostuum of bokkenoutfit voor de wedstrijd over het veld draven. De Lombroso-meute opzwepend, een domme grijns in hun pluchen kop gegrimast. ‘Lekker gewerkt, schat?’ van hun vrouw horend bij thuiskomst.

Enfin, bical en arinto. Hier met een pittig-romige mousse. Zacht-appelig, lekker amandelachtig, fijn-fris, witlofbittertje, fit-zure afdronk. Eigenzinnig en anders. Perfect voor feestjes met volwassenen en volwassen wijndrinkers.

wine-score-star
Wit Mousserend
- Espumante - Portugal
Producent: Independente arinto >bical >
12,5%
droog
Te koop bij Prijs
Vindmijnwijn.nl € 12.50
wine-score-star
Wit Mousserend
- Espumante - Portugal
Producent: Independente
arinto >bical >
12,5%
droog
Te koop bij Prijs
Vindmijnwijn.nl € 12.50
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.