Château Rochecolombe St. Andéol - De Grote Hamersma

Château Rochecolombe

St. Andéol 2018
Geproefd op 26 juli 2023

In 1925 werd het domaine Belgisch bezit. Destijds werd het als tweede huis gekocht door beeldend kunstenaar en zanger Robert Herberigs. Abrikozen stonden er toen aangeplant, en een paar wijnranken. Vlak na de Tweede Wereldoorlog namen zijn oudste zoon Gilbert met zijn vrouw Geneviève van de Vyvere, de teugels van het landgoed over. Abrikozenboomgaarden werden wijngaarden. De eerste vijftien jaar verkochten zij de oogst aan de coöperatie van Bourg Saint Andéol, tevens een handelshuis uit Châteauneuf-du-Pape. 

Door naar de jaren zestig toen zij een destijds ongewone stap zette door een eigen kelder te bouwen voor de productie van côtes du rhône, terwijl in die regio toen de belangrijkste productie simpele tafelwijn was. 

Quick forward richting anno 2021. Roland, zijn vrouw Florence Terrasse, en hun twee kinderen mogen zich inmiddels de trotse eigenaren noemen. Alle wijngaarden zijn ondertussen biologisch gecultiveerd en er wordt ook al nadrukkelijk gekeken naar de overtreffende trap, het werken in biodynamie. 

Ziehier hun hoogste wijn, met een knipoog vernoemd naar wat ooit de belangrijkste afnemer was: St. Andéol. 

Dit is de côtes van Rochecolombe die hout werd gegeven: 9 tot 15 maanden, een kwart daarvan nieuwe barriques

Dikker, rijper, zwoeler, zoeter. Bramenconfiture. Kersen op sap. Bessen met een snufje vanillesuiker. Een kaneelstokje als steun. Peperigheid dit jaar. Biodynamiek, kracht en sap. 

De vinologische erfenis van Robert Herberigs. Je zou er hebberig van worden. 

wine-score-star
Rood
- Côtes du Rhône-Villages - Frankrijk
Producent: Château Rochecolombe grenache >syrah >
14,5%
vol
Biologisch
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Bosman Wijnkopers € 22.95
wine-score-star
Rood
- Côtes du Rhône-Villages - Frankrijk
Producent: Château Rochecolombe
grenache >syrah >
14,5%
vol
Biologisch
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Bosman Wijnkopers € 22.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.