Feudo Maccari Grillo ‘Noto’ - De Grote Hamersma

Feudo Maccari

Grillo 'Noto' 2018
Geproefd op 26 maart 2020

Welkom in het stadje Noto, in het oosten van Sicilië, in de provincie Syracuse. Inderdaad, daar gaan geruchten over dat hier de eerste stok syrah ontsproten is. Langduriger vine scene investigation moet daar nog duidelijkheid over verschaffen: duizenden syrah druiven staan nog in de rij om wangslijm af te staan. Inclusief de soort uit Shiraz in Iran, die ook al de eer opeist.

Maar we gaan helemaal geen rood proeven: wit gaat het worden. En wel van de grillo, een druif die eeuwenlang sterkhouder was achter marsala, de versterkte wijn die niemand meer drinkt of schenkt, op een eenzame sommelier na. We scharen ons overigens graag achter hem: goede marsala is verrukkelijk. Schenk het eens bij amandeltaart of pecan pie: de smaakpapillen beginnen aan een niet meer te stoppen vreugdedans.

Maar we dwalen af. Inmiddels heeft grillo een succesvolle omscholingscursus gedaan richting droog en onversterkt wit. Deze van Feudo Maccari bijvoorbeeld die een kamerbreed palet presenteert van rijpe peer en suikermeloen, een frisse koelkasthuivering, zuidelijke zachtheid, lokale kruiderette en een kneepje romigheid.   

wine-score-star
Wit
- Sicilia - Italië
Producent: Feudo Maccari grillo >
13%
medium
Biologisch
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
The Wine List € 10.95
wine-score-star
Wit
- Sicilia - Italië
Producent: Feudo Maccari
grillo >
13%
medium
Biologisch
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
The Wine List € 10.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.