Weingut Solveigs Pinot Noir ‘Steil’ - De Grote Hamersma

Weingut Solveigs

Pinot Noir 'Steil' 2015
Geproefd op 4 april 2020

Wijngoed in Geisenheim, waar ook Duitsland's HGU staat, Hochschule Geisenheim University,  is te vinden, beroemd om zijn wijnfaculteit. Zodoende wellicht dat dit hoge school pinot noir is, gemaakt door een Jens Heinemeyer die zich afficheert als winemaker.  Kan zich niet vinden in dat weeïge, dat gekookte pruimige, dat tutti frutti-achtige, waaraan - ook naar onze smaak - zich de laatste tijd veel Duitse pinot noirs schuldig maken. Een zoetig, zalvend en zacht sapje valt ons dan ten deel.

Solveigs hanteert met zijn Steil een heel andere stijl. On-Duits wilde uitvoering.Onbespoten kersen in een rieten mandje. Inwaaiende zuren, lastig te temmen en toch in het gareel. Een prettige ongebolsterdheid. Lichtvoetigheid maar zonder te struikelen.

Er vormt zich een rij met natuurvorsers; er bevinden zich verdacht veel pinot noir liefhebbers tussen. Prettig om mee te starten: de iets voordeliger Phyllit 2017. 

wine-score-star
Rood
Producent: Weingut Solveigs pinot noir >
13,5%
medium
Biologisch-dynamisch
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Winterberg Wijnen € 30.95
wine-score-star
Rood
Producent: Weingut Solveigs
pinot noir >
13,5%
medium
Biologisch-dynamisch
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Winterberg Wijnen € 30.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.