Tres Cigüeñas Tempranillo Organic - De Grote Hamersma

Tres Cigüeñas

Tempranillo Organic 2018
Geproefd op 2 mei 2020

Het was ons al eens opgevallen dat er in Spanje veel ooievaarsnesten zijn, maar in Portugal zagen we in de omgeving van Évora kilometers achtereen, een aaneenschakeling van gigantische elektriciteitsmasten met in iedere unit minstens vijf ooievaarsnesten. Een bizar gezicht.

Het achteretiket van deze biologische tempranillo uit het hete binnenland van Spanje verklaart dat ooievaars goed gedijen in een 'organic friendly environment'. Daar stel je je dan toch iets anders bij voor dan een bos van staal en kabels. 

Anyways, de tempranillo gedijt ook uitstekend in staal. Roestvrijstaal wel te verstaan, met een bijzonder expressieve wijn als resultaat.

Rijp, zoet rood fruit. Toch zeker ook kek en energiek. Een snufje kaneel. De wijn blaakt van gezondheid en heeft cabernet-achtige kwaliteiten. Geweldige prijs voor deze kwaliteit. 

wine-score-star
Rood
- Tierra de Castilla - Spanje
Producent: Tres Cigüeñas tempranillo >
13%
medium
Biologisch
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
The Wine List € 6.95
wine-score-star
Rood
- Tierra de Castilla - Spanje
Producent: Tres Cigüeñas
tempranillo >
13%
medium
Biologisch
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
The Wine List € 6.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.