AIX

2019
Geproefd op 16 mei 2020

Daar is de verse oogst van landgenoot Eric Kurver weer. Hij schudde het slaperige Coteaux d’Aix-en-Provence wakker. Door AIX als merknaam te registreren en ter plekke een rosé te maken die binnen tien jaar wereldberoemd is geworden. Naar verluidt zijn er sommige plaatselijke magistraten en wijnboeren die zodoende zijn bloed wel kunnen drinken. Maar smakelijker is om zijn 2019-editie nemen.

Aan de standvastige succesformule is ook dit jaar weer niet getornd: rijpe aardbei, koele framboos, een lichte kruidigheid en een aangename frisheid. Beter dan voorgaande jaren. Maar dat kan ook liggen aan het feit dat mevrouw Hamersma net een onovertroffen tomatentaart met tapenade had gemaakt, een gedoodverfde Zuid-Franse roséfavoriet. Ibiza kan zijn dorst in ieder geval weer natmaken. Zo ook Dubai, New York, Parijs, Monaco en Hardinxveld-Giessendam. 

Bekijk hier alle goed scorende wijnen van AIX Rosé , Getir
AIX
Rosé
Coteaux d’Aix-en-Provence - Frankrijk
Te koop bij Prijs
AIX Rosé € 14,95
Getir € 19,99

Wat eten we erbij?

Tomatentaart met tapenade

Deze taart is extreem eenvoudig. Met de juiste tomaten is dit in de zomer het hoogtepunt op tafel. Bij Sardine wachten we tot de zware, dieprode coeur de boeufs uit Amalfi in het seizoen zijn en gooien er wat datterini (dadeltomaten) of kleine pruimtomaten bij om de gaten op te vullen. Wat geurige basilicum erover aan het eind is essentieel, net als wat van je beste olijfolie. Van olijven uit Nyons maak je een heerlijke tapenade, maar elke zwarte olijf volstaat....

Bekijk hier het volledige recept

Rosé
Coteaux d’Aix-en-Provence - Frankrijk
Te koop bij Prijs
AIX Rosé € 14,95
Getir € 19,99