Ventisquero Grey Pinot Noir ‘Glacier’ - De Grote Hamersma

Ventisquero

Grey Pinot Noir 'Glacier' 2017
Geproefd op 16 mei 2020

Relatief nieuw domein van Gonzalo Vial, die ook al eigenaar is van Agrosuper, het grootste levensmiddelenbedrijf van Chili. Om ruimte op het schap hoeft dus niet gesmeekt te worden. Wat trouwens ook helpt: Ventisquero was het eerste wijnbedrijf dat het groene certificaat Sustainable Wine of Chile kreeg toegekend.

Mooi wijnmakersteam doet ook nog een duit in het zakje: Felipe Tosso (Chileens wijnmaker van het jaar 2012) en de Ozzie John Duval, voormalig wijnmaker van Penfolds, het icoonmerk down under. Zeldzaam: alle druiven van eigen wijngaarden. De hele productiecirkel in eigen beheer hebben: daar houden ondernemers van. Ziehier de pinot noir uit de premiumrange, vernoemd naar de Grey gletsjer in het zuiden van het land. Vandaar waarschijnlijk: fris rood fruit, kersen op sap, zoete specerij, mooie zuren en een vanilletoets. 

wine-score-star
Rood
Producent: Ventisquero pinot noir >
13,5%
medium
Te koop bij Prijs
De Monnik Dranken € 18.25
wine-score-star
Rood
Producent: Ventisquero
pinot noir >
13,5%
medium
Te koop bij Prijs
De Monnik Dranken € 18.25
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.