Weingut Nimmervoll Grüner Veltliner ‘Wagramlöss’ - De Grote Hamersma

Weingut Nimmervoll

Grüner Veltliner 'Wagramlöss' 2019
Geproefd op 21 mei 2020

Heerlijk verhaal: begin 2000 lag het contract om het kleine gemengde bedrijf van de familie Nimmervoll te gaan verpachten, klaar om getekend te worden. Totdat de nota bene toen pas veertienjarige kleinzoon van de familie meldde dat hij helemaal vol was van wijn. 'En of hij niet naar de Weinbauschule mocht.' Daar werd niet met gemengde gevoelens op gereageerd: daar ging Gregor.

Tien jaar later: de nieuwe bedrijfsruimte werd geopend. En steeds vaker ook de flessen van Weingut Nimmervoll. Begrijpelijke naam. Gevalletje nomen est omen. Ik proefde de grüner, de weissburgunder en - zeldzamer - de traminer. Aanraders, stuk voor stuk. Eerst die eerste. Doet zijn bijnaam 'pfefferl', pepertje, eer aan. Witte om precies te zijn. En een fikse snuf. Over groene appel, citrus, partje peer. Strak in het sap. Energie te over. Erg geslaagd voor dit geld.

wine-score-star
Wit
- Wagram - Oostenrijk
Producent: Weingut Nimmervoll grüner veltliner >
13%
medium
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Winterberg Wijnen € 12.50
wine-score-star
Wit
- Wagram - Oostenrijk
Producent: Weingut Nimmervoll
grüner veltliner >
13%
medium
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Winterberg Wijnen € 12.50
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.