Klassiek geschoold pianist en een graad in de letteren blijkt natuurtalent als wijnmaker. Ziehier, Giuseppe Russo, die meer noten op zijn zang bleek te hebben en lezen meer iets vond voor in zijn vrije tijd. Wijn ging hij maken op de flanken van de Etna. Nu al – hij nam pas in 2004 het domein van zijn vader Girolamo over – wordt hij gezien als het talent dat als geen ander het terroir van de noordelijke Etna weet te vangen.
Wat gebeurt er als een dergelijke wijn weer zijn vrijheid krijgt? Die moppert dat dat veel te vroeg is. Wenst zijn tijdens een zonsverduistering gerijpte donkere fruit nog niet volledig prijs te geven. Gloeit van opwinding door zijn ondergrond, achtergrond en achterland. Presenteert zich ruig en rokerig, hoe kan het ook anders? En laat zich niet vergelijken met welke andere wijn dan ook.
Zet uw favoriete pianoconcert op, pak een boek en luister naar wat Giuseppe Russo u te melden heeft en begin vervolgens wat te mijmeren over zijn Feudo di Mezzo en San Lorenzo.