Alvi’s Drift CVC Reserve - De Grote Hamersma

Alvi’s Drift

CVC Reserve 2018
Geproefd op 9 juni 2020

CVC. Klinkt als een betaalinstructie in een online-omgeving. Staat echter voor chardonnay, viognier en chenin blanc. Ofschoon andersom ook mogelijk is. Goeie wijn ook? Zeker. In de categorie: ‘Hoe vond u de wijn? – Vrij snel achter de eikenhout-ambitie.’ Met andere woorden: volle bak notenbar, vanillestokken en popcornventers.

Maar het fruit laat zich niet verdrijven. Hoewel, is kokosnoot fruit? ‘Anyways’, zoals mijn goede vriend Rob altijd zegt, verder ook gebakken banaan, mango in de pan, rozijntjes en appelflappen. Maar voldoende zuren overigens voor de hoognodige frisse finale.

In Zuid-Afrika zijn ze er dol op. In mijn favoriete gids van John Platter, waarin ieder jaar verslag wordt gedaan van de plaatselijke wijnbesognes, ontvangt-ie gewoonlijk vier of vierenhalve ster. Betekent: erg lekker. Is ook zo. Al is het wel een stijl voor liefhebbers. Maar die zijn er te over. Ook buiten de Kaap.

wine-score-star
Wit
- Western Cape - Zuid-Afrika
Te koop bij Prijs
De Monnik Dranken € 12.95
wine-score-star
Wit
- Western Cape - Zuid-Afrika
Te koop bij Prijs
De Monnik Dranken € 12.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.