Michel Redde La Moynerie - De Grote Hamersma

Michel Redde

La Moynerie 2018
Geproefd op 9 juni 2020

Domaine Michel Redde wordt inmiddels bestierd door Thierry en zijn zoon Sébastien Redde, die wel raad weten met sauvignon blanc.

Dat proefden we ook al in hun wijn 'Barre à mine', die verwees naar de koevoet die gebruikt wordt om rotsen te splitten en er dynamiet tussen te plaatsen - noodzakelijk voor het aanplanten van druiven door de hoge concentratie silcium in de bodem. Dingen opblazen drijft natuurlijk ook de prijs omhoog, dus waar het even kan laten ze hun dynamiet thuis.

Voor zover wij weten is er in wijngaard La Moynerie geen buskruit aan te pas gekomen, hoewel je wel die fijne rokerigheid van Pouilly in je glas terugvindt.

2018 was een warm jaar, met rijpere wijnen met meer tropisch fruit dan normaal. De finesse zit 'm hier in de staart - mineraliteit, een mooi bittertje en tanninen van jasmijnijsthee. 

wine-score-star
Wit
- Pouilly-Fumé - Frankrijk
Producent: Michel Redde sauvignon blanc >
13%
medium
Te koop bij Prijs
Les Généreux € 19.85
wine-score-star
Wit
- Pouilly-Fumé - Frankrijk
Producent: Michel Redde
sauvignon blanc >
13%
medium
Te koop bij Prijs
Les Généreux € 19.85
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.