Michel Redde

La Moynerie 2018
Geproefd op 9 juni 2020

Domaine Michel Redde wordt inmiddels bestierd door Thierry en zijn zoon Sébastien Redde, die wel raad weten met sauvignon blanc.

Dat proefden we ook al in hun wijn 'Barre à mine', die verwees naar de koevoet die gebruikt wordt om rotsen te splitten en er dynamiet tussen te plaatsen - noodzakelijk voor het aanplanten van druiven door de hoge concentratie silcium in de bodem. Dingen opblazen drijft natuurlijk ook de prijs omhoog, dus waar het even kan laten ze hun dynamiet thuis.

Voor zover wij weten is er in wijngaard La Moynerie geen buskruit aan te pas gekomen, hoewel je wel die fijne rokerigheid van Pouilly in je glas terugvindt.

2018 was een warm jaar, met rijpere wijnen met meer tropisch fruit dan normaal. De finesse zit 'm hier in de staart - mineraliteit, een mooi bittertje en tanninen van jasmijnijsthee. 

Bekijk hier alle goed scorende wijnen van Les Généreux
Michel Redde
Wit
Pouilly-Fumé - Frankrijk
Te koop bij Prijs
Les Généreux € 19,85

Op Wijnspijs-reis

Waar komt toch dat rokerige van Pouilly-Fumé vandaan?  En wat is nou typisch een gerecht dat daar lekker mee optrekt?  Esmee Langereis ging namens De Grote Hamersma op onderzoek bij restaurant Domenica. Met sommelier Janneke van der Leer proefde zij o.a. de Pouilly-Fumé van Michel Redde en trok wat smakelijke conclusies.

Wit
Pouilly-Fumé - Frankrijk
Te koop bij Prijs
Les Généreux € 19,85