Domaine du Tremblay Jean Tatin - De Grote Hamersma

Domaine du Tremblay

Jean Tatin 2022
Geproefd op 4 maart 2023

Niet aan de Loire gelegen maar aan de Cher. Appellation sinds 1936. Slechts weinig wijnbouwers actief: minder dan veertig. Rood en rosé maken is er hier niet bij. 

Sauvignon blanc rules

Karakteristieken: grapefruity, kruisbessen (het meest nadrukkelijk van alle appellations in de Centre-Loire) citrus en een buitengewone frisheid. Knipogend wordt er ter plekke wel beweerd dat dit te danken is aan de dertig windmolens in de regio die er moeten zorgen dat de vaak voorkomende voorjaarsvorst geen vat kan krijgen op de jonge knoppen. 

Maak kennis met de verse oogst van Jean Tatin, naar verluidt geen familie van de zusjes Tatin die het patent hebben op de omgekeerde appeltaart, de Tarte Tatin. 

Enfin, Jean. 

Heeft 11 hectare en presenteert met deze 'cuvée vin noble' de al geannonceerde kruisbessen (jawel), roze grapefruit, een sappig zoetzuur, een zilt-tikje, een kalk-kraakje en toch ook - maar dat kan toeval zijn - een aanzet tot wat appeligs. Vin Tatin....

wine-score-star
Wit
- Quincy - Frankrijk
Producent: Domaine du Tremblay sauvignon blanc >
13,5%
medium
Te koop bij Prijs
Les Généreux € 15.75
wine-score-star
Wit
- Quincy - Frankrijk
Producent: Domaine du Tremblay
sauvignon blanc >
13,5%
medium
Te koop bij Prijs
Les Généreux € 15.75
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.