Domaine Julien Auroux Merlot-Cabernet Sauvignon-Cabernet Franc-Malbec - De Grote Hamersma

Domaine Julien Auroux

Merlot-Cabernet Sauvignon-Cabernet Franc-Malbec 2018
Geproefd op 18 juni 2020

Terug op het oude nest: Julien Auroux. Nam in 2013 het aloude familiedomein in het zuiden van de Bergerac over na eerst ruimschoots ervaring te hebben opgedaan in Fitou, Monbazillac, Pomerol en over de landsgrenzen in Australië en Nieuw-Zeeland. En niet op de boekhoudafdeling. Zodoende: biologisch wijngaardenieren zou het gaan worden. En aldus geschiedde. In Bergerac. 

Werd trouwens niet eens zo lang geleden door Hugh Johnson in zijn Wijngids 2012 nog in de hoek gezet: ‘Buur en goedkoop alternatief voor Bordeaux met dezelfde druiven.’ Klinkt kortaf. Klinkt als tweede keus. Of: nog erger als: het gekke broertje. Maar Julien is niet gek. Wordt inmiddels gezien als een van de grote talenten van de regio. Lekker aan de slag met oude stokken, lage rendementen, nauwelijks interveniëren in de kelder. 

Wat levert deze talentenjacht op. Een basis-bergerac waar menig bordeaux op dit prijsniveau niet aan kan tippen. Geconcentreerd en schoon gewassen rood en zwart fruit. Van een aangename zachtheid en zoetheid en een lichte specerijtoets. Doet een verblijf op eikenhout vermoeden maar is afgestudeerd op roestvrij staal. Een Bergerac vol leven, beschaving en energie. Fris, jeugdig en opgewekt bovendien. Echter, zonder onbenullig te worden. Dit zijn van die types die gymnasium A doen zonder nerd te worden. Vioolspelen voor de lol en niet omdat het van hun ouders moet. Zich inzetten voor de medemens, vooral als deze wijn blieft.

wine-score-star
Rood
- Bergerac - Frankrijk
Producent: Domaine Julien Auroux cabernet franc >cabernet sauvignon >malbec >merlot >
14,5%
vol
Biologisch
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Farmer Wijnen € 12.99
wine-score-star
Rood
- Bergerac - Frankrijk
Producent: Domaine Julien Auroux
cabernet franc >cabernet sauvignon >malbec >merlot >
14,5%
vol
Biologisch
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Farmer Wijnen € 12.99
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.