Marchesi Antinori San Giovanni della Sala - De Grote Hamersma

Marchesi Antinori

San Giovanni della Sala 2020
Geproefd op 8 mei 2021

Marchesi Antinori staat al 26 generaties aan de top van de Italiaanse wijnbouw. Realiseerde eigenhandig een renaissance en zorgt ervoor dat elke zichzelf respecterende Italiaan daar genoeg reden toe heeft. Beschikt intussen over een rijk scala aan kastelen, domeinen en hectaren. Voornamelijk in Toscane, maar ook over de grens. Bijvoorbeeld in het nabijgelegen Orvieto (Umbrië). 

Op Castello della Sala maakt de markies deze blend van de lokale grechetto en procanico met de internationale pinot blanc en viognier. Was vorig jaar al een favoriet, maar ook 2020 komt weer buitengewoon goed uit de verf. Wat beter nog zelfs dan vorig jaar. Terwijl de prijs hetzelfde is gebleven. Zulks leidt tot Ster. 

Heeft tropische ingevingen van ananas met abrikoos. Daarnaast verkwikkende citruszuren en aangename complexiteit. Komt geen hout bij kijken. Wel een fijn amandeltoontje deze reis wat 'm net wat interessanter en vineuzer maakt, om maar even een interessant aandoende wijnterm te gebruiken. Wordt nooit vermoeiend en blijft verrassen. Tot op de laatste slok. Had ook niet anders verwacht: adel verplicht. 

wine-score-star
Wit
- Orvieto Classico Superiore - Italië
Te koop bij Prijs
The Wine List € 17.95
Gall & Gall € 17.99
wine-score-star
Wit
- Orvieto Classico Superiore - Italië
Te koop bij Prijs
The Wine List € 17.95
Gall & Gall € 17.99
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.