Spätburgunder. Meestal luxe waar in Duitsland. Prijskaartjes rondom een tientje voor de instapmodellen. Maar daar doen ze bij Sankt Anna niet aan. Neem dit rood. Voor krap aan zes euro blij makend braamfruit, licht-cacaoënd en bovenal niet te wee en te zoet. Beter dan de 2017 oogst. En nog beter smakend bij varkensnek met chorizo die tijdens een proefsessie in Scheepskameel in Amsterdam werd geserveerd. En daar zijn ze met een 100 procent Duitse wijnkaart erg kieskeurig. De sommelier van dienst keek verbaasd op toen ik 'm verkopende partij en prijskaartje verklapte.
Bekijk hier alle goed scorende wijnen van JumboMet Chanan Wisse, sommelier tevens het Duitse wijngeweten van restaurant Scheepskameel, proeft Harold de Spätburgunder trocken van Weingut Sankt Anna uit Pfalz. De kok wist wat er ging komen en maakte een bijpassend gerecht.
Varkensnek van de bbq, jus met tuinbonen tomaat en chorizo
Bestrooi het vlees met zout en peper en braad dit rose op/in de bbq.
Ontvel de chorizo en snijd in kleine blokjes. Bak de blokjes kort en hard en doe deze met het bakvet in een bakje.
Ontvel de tomaat en snijd deze in blokjes.
Dop en blancheer de tuinbonen. Dop de grote eventueel nog een keer.
Snijd het bonenkruid fijn.
Warm de varkensjus op en voeg eventueel een scheutje azijn toe. Voeg de chorizo, tomaat, bonenkruid en tuinbonen toe.
Snijd het vlees in plakken, leg deze op een bord en schep de saus en garnituur erover en omheen.