Quinta Nova de Nossa Senhora do Carmo Grainha Reserva branco - De Grote Hamersma

Quinta Nova de Nossa Senhora do Carmo

Grainha Reserva branco 2018
Geproefd op 25 juni 2020

Fernão pires, gouveio, rabigato en viosinho. Klinkt als een Portugese uitvoering waarin vier van Sneeuwwitje's Zeven Dwergen hun rol spelen. Is echter een kwartet van vier autochtone Portugese druiven. Daar heeft het er zat van. Na Italië is er geen land met zo veel eigen druiven. In veel gevallen roep ik als rechtgeaarde Amsterdammer: de wijn die daar van wordt gemaakt moeten ze ook maar voor hun eigen houden.

Heel lang was er sprake van wonderlijke, naar linoleum ruikende, futloze en vermoeide witte wijnen. Of van de zuren ziedende gemeneriken. Maar nu en steeds vaker ook: spannend. Modern gemaakt op basis van smakelijke authenticiteit. Zoals deze. Met een zachte, romige, niet nader te definiëren kruidigheid. Een zweem tropen. Licht perzik. Wat vijg. Witlofbittertje met iets zoets. Niks Sneeuwwitje. Fijn-gele branco.

wine-score-star
Wit
- Douro - Portugal
Te koop bij Prijs
Voordeelwijnen € 18.65
Perfecte Wijn € 18.65
wine-score-star
Wit
- Douro - Portugal
Te koop bij Prijs
Voordeelwijnen € 18.65
Perfecte Wijn € 18.65
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.