Frauwallner Grünweiss - De Grote Hamersma

Frauwallner

Grünweiss 2019
Geproefd op 26 juni 2020

Koel wit van vulkaangrond. Gemaakt van welschriesling en sämling. Laatstgenoemde klinkt waarschijnlijk onbekend maar geniet wat meer faam als scheurebe. In 1915 bedacht door de Duitse professor Scheu die een verbeterde versie van de silvaner wilde maken. Eentje met meer geurexpressie, beter bestand tegen de vorst en minder ziektegevoelig. Het grote succes bleef echter uit. Moeilijke druif. Lastig in het dagelijks gebruik. Deed het alleen goed op percelen die voorbestemd waren voor riesling. En dat leverde nu eenmaal veel meer op.

De druif zou niet meer dan een voetnoot in het grote vergeetboek zijn geweest als een klein aantal ‘Scheurebisten’ ‘m niet tot meeste geslaagde moderne druivenkruising hadden bestempeld. Frauwallner is er ook mee aan de slag en heeft 'm nota bene achter een alias geplaatst. De wijn die hij in combinatie met de welschriesling oplevert verstopt zich echter niet. Zacht en fris. Druivig en gul. Koele tropen en veel citrus. Bloesemend en levendig. Frauwallner weiss von Grünweiss. 

wine-score-star
Wit
- Steiermark - Oostenrijk
Te koop bij Prijs
De Wijntherapeut € 11.65
wine-score-star
Wit
- Steiermark - Oostenrijk
Te koop bij Prijs
De Wijntherapeut € 11.65
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.