Weingut Scheu Weissburgunder trocken ‘Schweigen’ - De Grote Hamersma

Weingut Scheu

Weissburgunder trocken 'Schweigen' 2019
Geproefd op 26 juni 2020

Wijn met een gespleten persoonlijkheid? Je zou er bijna voor vrezen. Het wijngoed van Klaus Scheu in de Pfalz kent zowel zijn wijngaarden aldaar als net over de grens in de toch inmiddels o zo Franse Elzas. Dan ook nog een druif die in Duitsland weissburgunder heet en in Frankrijk als pinot blanc door het leven gaat.

Om toch wat houvast te bieden geeft der Klaus op het etiket aan in welk land de druivenstokken van de desbetreffende wijn staan. In dit geval hebben we er een F op staan. Welbeschouwd daarom eigenlijk geen Weisswein maar een bon vin blanc. En die presenteert zich zonder omwegen, zijstapjes of aarzelingen. Presenteert peer en perzik, rijpe appel, amandeltjes, lichte kruiderij, zachte bitters en milde zuren. Toch weer even in een spagaat: doen we er kip of wat van het varken erbij? 

wine-score-star
Wit
Producent: Weingut Scheu weissburgunder >
13,5%
medium
Biologisch
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Dokter Maler € 9.95
wine-score-star
Wit
Producent: Weingut Scheu
weissburgunder >
13,5%
medium
Biologisch
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Dokter Maler € 9.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.