Weingut Acham-Magin Riesling trocken ‘Deidesheimer Mäushöhle’ - De Grote Hamersma

Weingut Acham-Magin

Riesling trocken 'Deidesheimer Mäushöhle' 2019
Geproefd op 5 december 2020

Opa Acham-Magin was in 1910 medeoprichter van het VDP, Verband Deutscher Prädikats- und Qualitäts Weingüter, thans rond de tweehonderd wijnbouwers die de hoogste kwaliteitsnormen hanteren. Dat zit dus wel snor met deze Erste Lage? Jazeker, dat zit wel snor. Temeer omdat kleindochter Anna-Barbara Magin, die thans de scepter zwaait, niet aan de spelregels is gaan tornen.

Daarbij hebben we hier ook nog eens te maken met wijngaard Mäushöhle, hooggelegen en goed voor het betere steile wandwerk. Pfalz riesling gaat dan schitteren. Krachtig worden, kruidigheid presenteren, zich kloek en moedig presenteren. 'Rijpe appel, abrikoos, een aanwaaiende lychee, zachte zuren. Zuiver en verkwikkend' noteerden we voor de 2018 oogst, een jaar van krachtpatser wijnen.

Thans de 2019. Niet het makkelijkste jaar. Hitte, droogte en veel regen in augustus en september. Maar Mäushöhle blijkt niet voor een gat te vangen. Lichtvoetigheid, transparantie en verfijndheid vallen ons ten deel. 

wine-score-star
Wit
Producent: Weingut Acham-Magin riesling >
12,5%
medium
Biologisch
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Dokter Maler € 12.70
wine-score-star
Wit
Producent: Weingut Acham-Magin
riesling >
12,5%
medium
Biologisch
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Dokter Maler € 12.70
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.