Granbazán Etiqueta Verde - De Grote Hamersma

Granbazán

Etiqueta Verde 2019
Geproefd op 27 juni 2020

De Spanjaarden dronken het vroeger vaak pas als ze echt iets bijzonders te vieren hadden. Op huwelijken, tijdens jubilea en bij geboortes stond niet zelden een fles albariño centraal. En met een goeie werd het dan ook pas echt feest. Waar veel Spaans wit gemaakt was van druiven die hadden moeten zuchten onder de brandende zon, had de albariño langzaam kunnen rijpen in veel koelere, vochtigere omstandigheden.

Voorzichtig geperst en eikenvrij opgevoed heeft de wijnmaker van Granbazán een energieke, verfrissende wijn geproduceerd. Met een ongekende hoeveelheid geuren en smaken. Zacht geel fruit, abrikoos, oranje citrusvruchten, wat ananas en limoen. Dit oogstjaar wat meer appel en een ziltigheidje in de finale. Vandaar dat ie zo mooi combineerde bij de vongole die mevrouw Hamersma toevallig net gemaakt had. Aldus hadden we wat bijzonders te vieren: het ontstane 1+1=3-effect.

wine-score-star
Wit
- Rías Baixas - Spanje
Producent: Granbazán albariño >
13%
medium
Te koop bij Prijs
QVSelect € 11.50
wine-score-star
Wit
- Rías Baixas - Spanje
Producent: Granbazán
albariño >
13%
medium
Te koop bij Prijs
QVSelect € 11.50
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.