Fram Field Blend - De Grote Hamersma

Fram

Field Blend 2020
Geproefd op 27 juni 2020

Wit uit Swartland. Om precies te zijn uit Citrusdal Mountain. Wat je zegt: niet alledaags. Geldt ook voor het wijnbedrijf. Lees daarover bij het rood dat ze ter plekke van de cinsaultdruif maken. Maar het rariteitenkabinet gaat hier nog wat verder open. Dit wit is gemaakt door een field blend van twee verschillende oogstjaren (2016 en 2017) bij elkaar te doen.

Druiven? Palomino. Wat je zegt: niet het eerste waar je aan denkt bij Zuid-Afrika. En chenel. Chenel? Nummertje 5? Nee, kruising tussen chenin blanc en ugni blanc.

Plus? Volgens de importeur: nog 10 procent 'andere druivenrassen'. En daar kunnen we alleen maar naar raden. Geur en smaak laten overigens niets te raden over. Type natuurwijn. Geschilde goudrenetten buiten de koelkast, gedroogde rozijnen, vochtig hooi, gedroogde geel fruit, amandeltjes met een klein ziltigheidje, nerveus drentelende zuren. Heel goed. Heel verrassend.

wine-score-star
Wit
- Citrusdal Mountain - Zuid-Afrika
Producent: Fram chenel >palomino fino >
13,5%
medium
Sterwijn
Te koop bij Prijs
QVSelect € 16.95
wine-score-star
Wit
- Citrusdal Mountain - Zuid-Afrika
Producent: Fram
chenel >palomino fino >
13,5%
medium
Sterwijn
Te koop bij Prijs
QVSelect € 16.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.