Ramón do Casar Treixadura - De Grote Hamersma

Ramón do Casar

Treixadura 2022
Geproefd op 3 juni 2023

Ramón. Wiegje in Galicië. Dat stond daar in een boerderij, ter plekke 'casar' geheten. Enfin, zodoende. We schrijven 1955. Spanje was toen slechts een feest voor Franco-getrouwen. Bovendien - of misschien wel beter gezegd daardoor: economische rampspoed. Ramón het land uit. Economische vluchteling. Naar Venezuela. Om pas in 2000 de volgende lokale dictator de rug toe te keren.

Terug in Spanje terug naar zijn oude liefde, naar Ribeiro, een voormalig pulpgebied, vallend in de categorie 'niks aan de hand donder maar in mijn glas witte wijn te koop voor drie keer niks in de supermarkt'. Zich inmiddels ontdaan van dat juk. Daar ging hij anno 2013 aan de slag met puur eigen druiven en gaf er trots zijn eigen naam en die van de oude boerderij aan: welbeschouwd werd Ramón de Casar opnieuw geboren.

Inmiddels heeft Ramón de Oudere het huidige met het eeuwige verwisseld: zijn zoons hebben het bedrijf overgenomen. En met verve. Hun wit van de lokale treixaduradruif werd in 2015, 2016 en 2017 uitgeroepen tot de beste van de streek.

Oordeel zelf en ontdek rijpe groene appels, witte perzik, gras, venkelflarden, citrus, witte peper, energiek en het speekselklierprikkelende karakter. We proefden al eens eerder oogsten. De kraakverse 2022 laat de Ster weer schitteren. 

wine-score-star
Wit
- Ribeiro - Spanje
Producent: Ramón do Casar treixadura >
13%
medium
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Vojacek Wijnen € 17.50
Les Généreux € 16.95
wine-score-star
Wit
- Ribeiro - Spanje
Producent: Ramón do Casar
treixadura >
13%
medium
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Vojacek Wijnen € 17.50
Les Généreux € 16.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.