Domaine Charles Audoin Marsannay Rosé - De Grote Hamersma

Domaine Charles Audoin

Marsannay Rosé 2018
Geproefd op 27 juni 2020

Marsannay rosé. Je komt 't niet veel tegen. Al is het maar omdat rood van dezelfde druif gewoonlijk meer oplevert. En met minder moeite, want goede rosé maken is zo eenvoudig nog niet. Helemaal niet in de Bourgogne, een streek waar rosé zeldzaam is. In Auxey-Duresses zitten Dupont-Fahn en René Bouvier, die hebben toevallig ook zo'n afwijking. Enfin, Charles en zijn vrouw Marie Françoise hebben er ook aardigheid in om hun kostbare pinot noir een roze in plaats van een rood kleurtje mee te geven. Proef vooral het resultaat, want is een spannende, onalledaagse rosé. Oppassen! Smaakt naar echte wijn!

Met voorzichtige besjes die eens schuchter om zich heen kijken en snel weg duiken als er wat bosaardbeitjes langs schooieren. Daar komt toevallig ook wat framboos voorbij die net een roomboterlikje heeft gekregen. En wat doen die gedroogde sinaasappelschilletjes daar nou? Ach, die proberen zich te verstoppen voor wat limoentjes. Is niet nodig. Die doen niets anders in deze wijn dan de boel een beetje opfrissen.

wine-score-star
Rosé
- Marsannay - Frankrijk
Producent: Domaine Charles Audoin pinot noir >
12,5%
medium
Te koop bij Prijs
Vojacek Wijnen € 19.75
wine-score-star
Rosé
- Marsannay - Frankrijk
Producent: Domaine Charles Audoin
pinot noir >
12,5%
medium
Te koop bij Prijs
Vojacek Wijnen € 19.75
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.