Casa del Duque Merlot - De Grote Hamersma

Casa del Duque

Merlot 2019
Geproefd op 1 juli 2021

Gemoedelijke merlot met precies genoeg rood fruit om het gezellig te houden. Mocht 'ie je bevallen: deze wijn is bij dezelfde supermarkt ook verkrijgbaar in een BIB.

Een BIB?

Ja een BIB: bag-in-box-wijn, je weet wel, zo'n kartonnen pak met daarin een vacuüm gezogen plastic zak.

Voor het AD testten we onlangs een aantal van die BIB's, waaronder deze van Casa del Duque. Matthijs Meeuwsen, de journalist die ons interviewde wist het mooi te verwoorden: 'Zelfs na gebruik van het schenkkraantje blijft de wijn baantjes trekken in het luchtledige, waardoor de drank na opening gemakkelijk vier tot zes weken goed blijft.' Helemaal waar: dit is onmiskenbaar een van de voordelen van een BIB ten opzichte van de fles. 'Een BiB is bovendien al gauw 35 procent goedkoper dan wijn in een fles, weegt minder in de boodschappentas, kan niet per ongeluk in scherven vallen en bespaart het loopje naar de glasbak. Ook milieubewuste wijndrinkers kunnen het glas heffen: bij de productie en het transport van bepakte en bezakte wijn wordt ruim acht keer minder CO2 uitgestoten dan bij flessenwijn.' Dank je Matthijs! De titel van het artikel luidde 'Het oogt niet chic, zo'n tuitje, maar wijn uit een pak kan best smaken' - en dat was dan ook de verrassende uitslag: wijnen in pak zijn niet minder van kwaliteit dan wijnen in fles. Ze hebben zelfs een aantal extra voordelen. Enige minpuntje van de wijnen in pak is dat het vaak de verkeerde wijnen zijn. Niet die waar je een doos van wilt opdrinken, eerder die waar je niet eens een fles van leeg krijgt. De BIB van Casa del Duque van Plus gaat hoogstwaarschijnlijk wel leeg. Maar je kunt dus natuurlijk beginnen met deze fles.

wine-score-star
Rood
- Spanje - Spanje
Producent: Casa del Duque merlot >
12%
licht
Te koop bij Prijs
Plus € 3.99
wine-score-star
Rood
- Spanje - Spanje
Producent: Casa del Duque
merlot >
12%
licht
Te koop bij Prijs
Plus € 3.99
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.