Domaine de Fondrèche - De Grote Hamersma

Domaine de Fondrèche

2020
Geproefd op 12 maart 2022

Domein aan de voet van Mont Ventoux dat in 2015 opnieuw is uitgevonden. Met dank aan Sébastien Vincenti die zo'n beetje twintig jaar lang daar het terroir heeft bestudeerd om de wijngaarden en het terroir te doorgronden. Herstructureringsplan gemaakt. Zo konden wijngaarden voor wit in hun nieuwe leven zomaar rood worden. En werden ook de plekken voor rosé opnieuw bekeken. Het resultaat is er naar.

De Amerikaanse wijnglazenier Robert Parker afficheerde Fondrèche inmiddels als een 'incredible estate'. Vroeger bekeek ik zo'n domein dan met de nodige argwaan en pakte ik mijn gereedschapskist om het eiken te lijf te gaan. Maar de smaak van Robert en de zijnen is ondertussen ook Europeser geworden. Fijner, beschaafder en niet meer zo luidruchtig. Een en ander doet opgeld in deze rode. Verrukkelijke peperige rode vruchtjes, aalbessen, onthaarde frambozen, een rijpe blauwe pruim, garrigue en niet al te borstklopperige tannines. Mooie zuren onderstrepen het jaar. 

wine-score-star
Rood
- Ventoux - Frankrijk
Producent: Domaine de Fondrèche grenache >mourvèdre >syrah >
14,5%
vol
Biologisch
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Pasteuning Wines & Spirits € 13.95
Vojacek Wijnen € 12.95
wine-score-star
Rood
- Ventoux - Frankrijk
Producent: Domaine de Fondrèche
grenache >mourvèdre >syrah >
14,5%
vol
Biologisch
Sterwijn
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Pasteuning Wines & Spirits € 13.95
Vojacek Wijnen € 12.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.