Lees meer over de Aldingers bij de riesling 'Rebhuhn'. Mooi opstapje richting deze buitengewoon getalenteerde Erste Lage weissburgunder. Een weverij vol geur- en smaakpatronen. Kamille en vanille, peer, karamel, honing, koele rozijn, perzikdrup, fijne zuren.
Bekijk hier alle goed scorende wijnen van WijnkameelMet Chanan Wisse, sommelier tevens het Duitse wijngeweten van restaurant Scheepskameel, proeft Harold de Weissburgunder trocken van Weingut Aldinger uit Württemberg. De kok wist wat er ging komen en maakte een bijpassend gerecht.
Bbq octopus met krielsalade en peterselieolie
Gekookte octopus of vacuum gegaarde tentakels.
Snijd de kriel in stukken en stoom of kook deze gaar.
Maak de kriel als derze nog warm is aan metb zout, peper, olijfolie en citroensap meng er vlak voor het serveren tuinkers doorheen.
Gooi lekker wat bladpeterselie met olijfolie in de blender en maak hier een dikke olie van.
Bbq de octopus lekker hard.
Hussel de octopus in een kommetje met olijfolie en espelette poeder of gedroogde of verse fijngesneden rode peper.
Leg de krielsalade op een bord en bestrooi met getoaste korianderzaadjes leg de octopus erop en giet er lekker wat peterselieolie omheen.