Domaine La Navarre - De Grote Hamersma

Domaine La Navarre

2019
Geproefd op 4 juli 2020

Goede rosé. Met dankzij de inzet van een zeldzame druif, de tibouren. dé klassieke druif voor Provence-rosé. En klassiek is deze, in de ruime zin van het woord. De Chaldeeën in het Nieuw-Babylonische Rijk hadden ’m al in de tuin staan. En niet voor de sier. Via Fenicische handelaren kreeg hij vaste grond onder de voeten in Griekenland. Voorts vervolgde de tibouren zijn reis naar de Romeinse senatoren die ’m aan de boorden van de Tiber tot wijn maakten. Tiber. Tibouren. Vervolgens was het stapje naar de Provence nog maar klein.

Daar dreigde de druif op een bepaald moment in de vergetelheid te raken. Totdat André Roux van het legendarische Clos Cibonne de druif in de jaren dertig van de vorige eeuw herontdekte. En enkelen volgden zijn voorbeeld. Zoals La Navarre klaarblijkelijk. Daar maakten ze met de hulp van nog een handjevol andere druiven deze lichtroze-oranje met-de-muziek-mee-rosé. Biedt in de mond gedroogde abrikoos, het zacht ruwe van een perzikvelletje, zachte citrus en rozemarijn.

Bekijk hier alle goed scorende wijnen van Jumbo

wine-score-star
Rosé
- Côtes de Provence - Frankrijk
Te koop bij Prijs
Jumbo € 9.99
wine-score-star
Rosé
- Côtes de Provence - Frankrijk
Te koop bij Prijs
Jumbo € 9.99
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.