Domaine des Forêts Élevé en fûts de chêne - De Grote Hamersma

Domaine des Forêts

Élevé en fûts de chêne 2017
Geproefd op 9 juli 2020

Een domein uit de bossen, les forêts. En dan ook nog eens op het etiket nadrukkelijk pronken met zijn eiken opvoeding, élevé en fûts de chêne. Als dat maar niet als plankensap gaat smaken. Maar nee zeg: erg leuke vondst van een toch nog steeds vrij zeldzame soort. Witte beaujolais tekent nog maar voor een paar procent van de totale opbrengst in de regio. Maar hier mag rustig meer van gemaakt worden.

Ananas, mango, marmelade, passievrucht, gember, vanilleflinter, een karamelschaduw en notenkruimeltjes. Het klinkt allemaal heftig en nadrukkelijk maar de lichtvoetigheid waar een en ander mee ten tonele verschijnt is opmerkelijk. De familie Vermorel, die er al drie generaties doende is, begrijpt druif, terroir en eiken. Hoge score plus een Ster vooral ook vanwege het uiterst sympathieke prijskaartje 

wine-score-star
Wit
- Beaujolais - Frankrijk
Producent: Domaine des Forêts chardonnay >
12,5%
medium
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Vindmijnwijn.nl € 13.00
wine-score-star
Wit
- Beaujolais - Frankrijk
Producent: Domaine des Forêts
chardonnay >
12,5%
medium
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Vindmijnwijn.nl € 13.00
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.