Blason de Vair Chardonnay ‘Cuvée des Prélats’ - De Grote Hamersma

Blason de Vair

Chardonnay 'Cuvée des Prélats' 2015
Geproefd op 9 juli 2020

Chardonnay uit de Côtes du Couchois, op een paar glasbakken afstand van het stralend middelpunt van Bourgogne, Beaune. Enfin, mooie, kleine (250 hectare) appellation, sinds 2000 kunnen ze daarvan de papieren overleggen. Nadrukkelijke speler ter plekke: Olivier en Patricia Poelaert, eigenaren van Cave de Mazenay en van de wijngaarden van de Château de Couches. Blason de Vair: inspanning van verschillende wijnboeren uit de regio met louter Couchois-fruit onder auspiciën van het voornoemde Poelaert duo. Alles ter eer en meerdere glorie van de appellation.

Een en ander kan toegejuicht en leeggedronken worden. Ambitieus gemaakt blanc. Flink tegen het eiken schurend zonder echter zijn fruitinbreng te zien versplinteren. Achter een medium toastiness en fluisterende roomboterbabbelaartjes ontvouwen zich tropische verrassingen, rijpe appel en wat perzik. Puntje munt in de citrusfinale. 

wine-score-star
Wit
- Bourgogne - Frankrijk
Producent: Blason de Vair chardonnay >
12,5%
medium
Te koop bij Prijs
Vindmijnwijn.nl € 14.50
wine-score-star
Wit
- Bourgogne - Frankrijk
Producent: Blason de Vair
chardonnay >
12,5%
medium
Te koop bij Prijs
Vindmijnwijn.nl € 14.50
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.