Domäne Krems Riesling - De Grote Hamersma

Domäne Krems

Riesling 2022
Geproefd op 5 april 2023

Kijk aan, HEMA breidt uit in Oostenrijk. Niet dat de nieuwe eigenaar van onze Hollandsche Glorie (is ie er eigenlijk al?) thans filialen in Niederösterreich aan het openen is overigens. Het is het Oostenrijkse wijnassortiment dat al zo fijn vertegenwoordigd is met het wit van Domäne Wachau dat nu een riesling naast zich krijgt. En bepaald niet gemaakt door de minste.

Fritz Miesbauer, een van de grootste namen in Oostenrijk Wijnmaakland (hij tekent tevens voor de kwaliteit van Weingut der Stadt Krems en Stift Goettweig) is thans ook voor Domäne Krems doende. Daarvoor maakt hij grotendeels gebruik van druiven die binnen de stadsgrenzen van Krems staan aangeplant, of anders van fruit dat op een afstand waarover je een pitje kan spugen staat aangeplant. Miesbauer verzorgt zodoende thans de riesling-vertegenwoordiging van Oostenrijk bij HEMA. 

Eerder proefden we de 2019 oogst. En die mocht er al wezen. Puntig, zuiver en precies. Rijpe appel, iets passievrucht, snippertje mango en glasheldere zuren. En daar nemen we bij deze 2022 geen woord van terug. Sterker nog, we voegen er nog wat aan toe: sappige grapefruit, witte peper, stralend sap. Beter nog! Hogere score. Koopadvies!

wine-score-star
Wit
- Niederösterreich - Oostenrijk
Producent: Domäne Krems riesling >
12,5%
licht
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Hema € 8.00
wine-score-star
Wit
- Niederösterreich - Oostenrijk
Producent: Domäne Krems
riesling >
12,5%
licht
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Hema € 8.00
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.