Château Grand Launay Pour Amélie ‘Vin sans sulfites ajoutés’ - De Grote Hamersma

Château Grand Launay

Pour Amélie 'Vin sans sulfites ajoutés' 2019
Geproefd op 22 juli 2023

Van natuurvrienden: druk doende om de ecologische voetafdruk beperkt te houden tot die van een slof. Hebben daar alle reden toe, zie ik op een foto. Wijnmaker-eigenaar Pierre-Henri Cosyns staat er behalve met zijn vrouw ook met hun twee zoontjes op. En die moeten later ook verder. En dan niet in een wereld die onleefbaar is geworden. Voldoende stichtelijke woorden en laten we straks nog wat aan Greenpeace storten – bovenal zijn meneer en mevrouw Cosyns wijnliefhebbers.

Sinds 2007 in de weer op een domein dat al bestaat sinds 1841 en een grote reputatie kende (‘kon het opnemen tegen de crus bourgeois’) in een gebiedje dat daar niet op kon bogen. Maar de juiste kijk en inspanningen doen veel. ‘Kloeke, oprechte boeren-Bourg. Donker fruit, laurier, welsap en kordate tannines. Is een nieuwe wijn van de importeur. Gaan we volgen,’ beloofde ik toen ik eens de 2014 beoordeelde.

Inmiddels zijn we al weer oogstjaren verder. Grand Launay thans rijp, gewillig en meegaand. Zoet rijp fruit. Pruimen in goeden doen. Het zoet van kersen, het rijpe van bramen en cassis, milde laurier, fijn gewreven tannines. Niks meer aan toe te voegen. Cosyns zelf ook niet: zwavelloos (sans sulfites ajoutés) tot ons gekomen. 

En die Amélie? Het zal toch wel zijn vrouw zijn? Ik kan me niet voorstellen dat je je scharrel die je hebt opgedaan tijdens een natuurwijnencongres op het etiket vermeldt. 

wine-score-star
Rood
- Côtes de Bourg - Frankrijk
Producent: Château Grand Launay merlot >
14%
vol
Biologisch-dynamisch
Demeter
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Bosman Wijnkopers € 16.95
Well of Wine € 14.95
wine-score-star
Rood
- Côtes de Bourg - Frankrijk
Producent: Château Grand Launay
merlot >
14%
vol
Biologisch-dynamisch
Demeter
De Groene Hamersma
Te koop bij Prijs
Bosman Wijnkopers € 16.95
Well of Wine € 14.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.