Beeslaar Pinotage - De Grote Hamersma

Beeslaar

Pinotage 2018
Geproefd op 30 juli 2020

Zeldzaamheidje. Nu niet meteen gaan roepen 'dat mag ook wel voor dat geld!' Heb het wel vaker meegemaakt dat mijn smaakpapillen in klem werden genomen door de prijstang. Mag deze het kosten? Van mij wel. Is gemaakt door de wijnmaker van Kanonkop, pinotagekampioen. Ben er voor de Wit, Rosé en Rood-trip nog met mijn reiskameraad Ronald Giphart geweest. Dolle middag gehad waarbij speciaal voor de ons en de televisiekijkertjes het kanon werd afgeschoten.

Abrie Beeslaar was er toen niet. Was waarschijnlijk toen al doende om zijn ene hectare met pinotage aan te harken. Dat heeft ie niet voor niets gedaan. Buitencategorie rood. Is dan ook hard aan gewerkt. 25 jaar oude bush vines. Gefermenteerd op open beton, punch down iedere twee uur en bijna twee jaar eikenrust, deels op nieuwe Franse barriques. Kortom, die wijn zat net in de proeffles en toen moest ie er al weer uit. Schrok ie niet van. Hout lag er wellicht nog wat bovenop maar dat komt wel goed. Zwarte bessen, speculaaskruiden, bittere chocolade, de rokerigheid van lapsang souchong, frambozen op sap en spatje kersenlikeur. Beeslaar van een wijn.

wine-score-star
Rood
- Stellenbosch - Zuid-Afrika
Producent: Beeslaar pinotage >
14,5%
vol
Te koop bij Prijs
Well of Wine € 64.95
wine-score-star
Rood
- Stellenbosch - Zuid-Afrika
Producent: Beeslaar
pinotage >
14,5%
vol
Te koop bij Prijs
Well of Wine € 64.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.