Domaine Adèle Rouzé Miss Adèle - De Grote Hamersma

Domaine Adèle Rouzé

Miss Adèle 2019
Geproefd op 24 augustus 2020

Eerst naar Bordeaux om wijn te leren. Vervolgens terug naar Quincy om wijn te maken op de vijf hectaren familiebezit. Zou Adèle Rouzé cum laude geslaagd zijn na het inleveren van een masterscriptie 'Sauvignon Blanc in de na de Tweede Wereldoorlog in verval geraakte appellation Quincy'? Hoe dan ook, ze moet een ijverige studente zijn geweest die het geleerde thans met verve in de praktijk brengt. 

Adèle werkt vrijwel biologisch. Ze gebruikt louter organische mest, onkruid laat ze voor wat het is, maaien volstaat. Aldus verklaart zij zichzelf vriendin van flora en fauna. Insecticiden? Natuurlijk niet. Daarbij gist de wijn met druifeigen gisten in temperatuur gecontroleerde roestvrijstalen tanks om vervolgens circa 6 maanden sur lie te gaan. Resulteert in een prachtvondst. Zuiver, subtiel en charmant. Prachtige zuren, kwinkelerende bittertjes, kiezelgetik en van een licht koele witte fruitigheid. 

wine-score-star
Wit
- Quincy - Frankrijk
Producent: Domaine Adèle Rouzé sauvignon blanc >
13,5%
medium
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Bâtard-Wijnhandel Koninginneweg € 14.50
wine-score-star
Wit
- Quincy - Frankrijk
Producent: Domaine Adèle Rouzé
sauvignon blanc >
13,5%
medium
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Bâtard-Wijnhandel Koninginneweg € 14.50
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.